kolmekympikriisi

Anteeksi teille, molemmille blogini vakituisille lukijoille! Päivitystahtini on ollut viimeaikoina sangen vaatimaton.

Viimekaudella saavutin kolmenkympin kriisin Kirkkonummella 26 elokuta! Eli matkaa on taitettu 48280 kilometriä ja rapiat päälle. Tuossa loppukaudesta alkoi viimeinkin ihan oikeasti jurppimaan Rutkun sangen persoonallinen vika, tuolla 4krpm korvilla ajovalo alkaa vilkuskella ja on jopa ajoittain ihan täysin poissa pelistä. Se ei oikein ole eduksi josko tekee mieli körötellä iltahämärissä, puhumattakaan vallan pimeällä ajamisesta. Ja ei oikein ole kunnon ideaa siitä mikä Rutkua v*tuttaa....

Edellisen ajokauden hupaisuutena osallistuin ensimmäiseen ihkaoikeaan ajelutapahtumaan eli Ruukin Kierrokseen. ETTMC järjestää moista köröttelyiloa ja voisin kuvitella käyväni toistenkin.RuukinKierros2016

Mitään suurempia kummallisuuksia ei kaudelle sitten sattunutkaan, josko ei mitään valtaisaa määrää ajoakaan, harmillinen takaisku.

Talven Rutku vietti katoksessa vilua kärsien ja tämä päätyikin kierroksessa olleen akun kohtaloksi. Uuden ajokauden alkua viivytteli tämä kotimaamme kohtuullisen ailahtelevainen mutta sitäkin kylmempi kevät. Nyt kausi on kuitenkin jo korkattu ja 2017 kauden lähtölukemana mittarissa komeili 115151 eli 50kkm kriisi on ihan tässä lähellä jo.

Kevään ekoilla ajoilla tuntui että Rutku nytkytteli vähän omiaan niinpä ajattelin öljynvaihdon ohella tarjota myös tuoreet tulpat. Tulpanvaihtoprojekti kun on lähes gynekologin hommaa, lähinnä tulpanhattujen irroituksen osalta, kävi samalla ilmi että kakkospytyn tulpanhattu oli murtunut ja ainakin osa kipinöinnistä tapahtunut noin sentin päässä tulpasta, 90 asteen mutkan syöttöpuolella. Onneksi tuli tutkittua ja nyt uusien tulpanhattujen neitsytmatkaa odotellessa toiveet nykimisen katoamisesta ovat korkealla, ja pieni lisähaave myös siinä että mystinen valon vilkkuminen, jos ei nyt ihan lopu, niin ainakin vähenisi.

Mikäli valo ei vieläkään halua täysiaikaisesti palaa, lienee tarvetta hommata uusi laturi ja katsoa auttaako se, mutta koska laturin vaihtaminen on ilmeisesti isompi askare, toivotaan hartaasti ettei siihen tarvitsisi ryhtyä.

Ajokaudelle on talven aikana ilmaantunut uusi kestokohde, kesämökin kaltainen valmiste tuolle Iitin kauniissa kylässä. Josko se nyt hieman ajoaikaa syö, niin tarjoaa kuitenkin kohtuullisen kivan puolentoista sadan kilometrin ajelumatkan sinne ja takaisin.

Ei muuta kuin rattoisaa keväänalkua itsekullekin!