Kuinka ollakkaan, kun aikoo saada mopedilleen hellyyttä, on ainoa sopeva aika tarjolla loma-ajalla... Prkl...

Noh, yhtäkaikki, lievästä sateisuudesta nauttien hurautin kohti huoltomiehen pajaa, ja jätin Rutkun sinne, mukanaan puuhapussillinen tykötarpeita kuten jarrupalat, fork-oilit, koneeseen öljyt, stefat forkkiin ja tietenkin öljynsuodattimen ja jarrupalat.

Kuten ehkä mainitsin aiemmin, jäi viimevuotinen öljynsuodattimenvaihto "hieman" vaiheeseen, kun suodatin kieltäytyi houkutuksesta lähteä eläkkeelle. Tälläkertaa oli houkutus voimakkaampi ja Repe sai kuin saikin, suodattimen paikalle purettuaan ja pikkuisen erikoistyökalun rakenneltuaan, kierrettyä sen suodattimen yläpään auki. Kuten olin arvellut, oli halpisbulkkikurasuotimeni turhan heppoisesti kiinni siinä kierteet omaavassa yläosassaan, ja siksi ei sitten halunnut irtaantua. 3h myöhemmin se oli jo korvattu uudella.

Ihan kuin siinä ei olisi ollut riittävästi ihmeteltävää, oli ilmeisimmin edellinen omistaja haaveillut vaihtavansa forkkiinkin öljyt, mutta saanut aikaan vain 0-kulmaisia kuusiokoloruuveja. No, ne olivat sentään lähteneet hieman kiltimmin auki, erityistä huomiota kaivaten tietenkin. Fork-oilien vaihdolle olikin jo korkea aika, sillä oletettavasti ensi kesänä siellä ei enää olisi ollut mitä vaihtaa, josko se tälläkään kertaa enää öljyksi oli laskettavissa, kumpainenkin iskari oli antanut reilun desin, latte-kahvin väristä epämääräistä litkua, jonka viskositeetti oli vain vaivoin vettä suurempi. Huolellisena miehenä Repe käytti kaikki osaset ultraäänipesussa ja pyöräytti pinnan sileäksi ennen kasaamista.

Jarrunesteet vaihtuivat uusiin niin edessä kuin takanakin, joskin tietenkin edellinen ilmaaja oli väkivalloin kiristänyt toisen etusatulan ilmausruuvin niin tiukalle että vaihto vaati pikkuisen kikkailua siinäkin. Valitettavasti takapään jarrupalat eivät täsmänneet motonetin käsitykseen, vaan sinne, täysin loppuun kuluneiden palojen tilalle päätyi edestä kaksi vähiten kulunutta palaa, yhtäkaikki, Rutku on huomattavasti kiinnostuneempi jarrutushaaveistani nyt kuin aiemmin :D

Kiitos näiden muutaman erikoistyövaiheen, jäivät vaijerit vielä takaboksiin odottamaan sopivampaa ajankohtaa vaihdolle, mutta kokonaisuudessaan emme kolistelleet pahastikaan yli budjetin. Huoltomiestä suositellut ystäväni kovasti vannoi että "Ahtamalla paranee" siitäkin huolimatta jätimme turbottamisen harkitsemisen myöhemmäksi mietinnäksi, mutta esiin nousi ajatus 80-luvun alun analogisten ohjainkikkareiden korvaamisesta MegaSquirt ohjaimella, joka voisi tuoda hieman lisää pirteyttä wanhaan sotaratsuun, ja kukaties, säästää hieman polttoainettakin... Hiukan kyllä houkuttaisi ajatus. Jos sinä siellä olet ollut joskus moisten kanssa tekemisissä niin kommentoi ihmeessä

Huollon yhteydessä paikallistui yksi pikkiriikkinen vika, koneen perästä pitänee joskus joutessaan vaihtaa stefa, nyt kun Rutku laskee alleen pari innokasta touhutippaa aina ootellessaan uusia seikkailuja.

Näin meillä tälläkertaa