Jiiihaaa!

Otin iloa irti kesäloman ekasta viikosta, ja ajelin hieman siksakkia, Maanantaina tuli "loistava" idea piipahtaa ohimennen heinävedellä, ja kuinka ollakkaan, suomen kesä tarjosi mopoilijalle parastaanloistosää joten ajoasu keliä myöten. S3 kumisaappaat ja sadehaalaria niskaan, ei sentään tule räntää... Varkauden kohdalla alkoi sade jo hieman taukoillakin :) valitettavasti saapuminen meni senverran myöhäksi että pikaisen stopin ja semipakollisen maisemakuvan jälkeen nokka kohti jyväskylää, tälläkertaa piti jättää valaistuminen Valamon luostarissa väliin heinavesi.jpg

Tiistai-aamulla sitten ensimmäinen havainto oli ikkunantakana satava räntä! Kiitos taas tästäkin "ilmaston lämpenemisestä" noh, toisaalta, kuten jo vanha kansa on tiennyt sanoa "Jos juhannuksena on järven jäällä hevosen paskaa, on tulossa kylmä kesä" Eipä sitten muuta kuin pakolliset jyväskylän stopit eli Pandan tehtaanmyymälä ja AntiShoppi.

Sitten satunnaista mutkittelua räntä- ja vesisateen saattelemana päijännettä ympäri kierrellen kohti kotia. Kotipihassa näytti kertymä 650 mailia. Noh, seuraava aamu ja uudet kujeet, tälläkertaa nokka loviisa-kotka-lappeenranta sektoriin jossa pyöriminen tuotti otsikossa kehaistun 15000 mailin rajapyykin 15000M.jpg mukavasti välipalan päälle lähtiessäni ABC Amiraalilta kohti uusia seikkailuja. Ei edes satanut likikään niin paljoa kuin maanantaina, mutta siitäkin huolimatta ei vastaantulevista motoristeista suurempia sumia päässyt syntymään.

Torstai-aamulla nokka kohti kotia, pikkuisen pohjoisemmasta vauhtia hakien, jos reitti menee mitenkään putkeen osoittaa mittariston ensimmäinenkin kiekko pyörimisen merkkejä ja voin hyvillä mielin odotella ensiviikon korjaamokeikkaa sadantonnin huoltona.

24140.16km, mielestäni kohtuullinen kertymä pääosin Suomessa pörrättynä, ja aika tarkkaan kahteen vuoteen, kun huomioidaan että Rutkun hakeminen tapahtui 20 kesäkuuta. Näin jälkikäteen aatellen: Kuinka olenkaan tullut toimeen ilman tätä loistavaa keksintöä? :D Ei se nyt sentään mahdu sängyn alle, eikä mukana tullut viitä eriväristä patalappua, mutta kuitenkin.

Ja ei kun ehteppäin, sanoi mummo lumessa