Jösses!

Viimevuodelle oli piirrelty kohtuullinen euroopan lenkki, mutta kuinka ollakkaan, ei työkuviot menneet niin kuin oli suunniteltu, niinpä pyörä jäi kotiin ja mies hyppäsi lentokoneeseen. Helmi-Lokakuussa tuli plakkariin kortin tilauksesta kellotus kultakorttiin eräällä ei-pohjoismaisella lentoyhtiöllä.

Tästä aiheutui suunnatonta harmia siinä muodossa, ettei rutkun mailimittari pyörinyt ollenkaan odotettua vauhtia.

Viimekesän retkisuunnitelmaa varten alkoi hiipiä vitutus pintaan, koska takaboksivaihtoehtoni ovat joko käsittämättömän pieni BMW originaali leipälaatikko (näkynee jossain alkupään kuvissa) ja kaverilta burgerilla hankkimani, ilmeisesti joskus muinoin vesitiiviskin, "standardi-aski" joka, toisin kuin BMW malli, olisi lukittavissa, muttei edelleenkään vesitiivis, saatikka missäänmäärin iso. (Joo! Tiedän, tosi-motoristi pakkaa kaiken matkalla tarvitsemansa kortsuihin ja säilyttää niitä suolessa, koska eihän sitä mopolla ajele tavaraa mukanaan)

No koska taka-askiksi pitää saada VESITIIVIS ja mielellään suhteellisen luotettavasti lukittava, ehkä jopa kaatumisesta kuskia todennäköisemmin selviävä ratkaisu, kääntyi edullisen hankkijan katse jälleen kohden ebay.co.uk:n ihmeellistä maailmaa, ja sieltä hakusanoiksi "Peli Case" kaikkihan ne tuntevat? Pomminkestäviä, sotilaskäyttöön suunniteltuja pakaaseja. No, ei mulla se sitten missään kohtuudessa pysynyt, vaan ostin reilulla sadalla punnalla 1650 Pelicasen... eli vaatimattoman pikku laukun jota ei oikeastaan saisi kuljettaa lentokoneessa koska ulkomittojen summa on IATA:n ohjeen yli. Sisällään tilaa hulppeat 87 Litraa.

Tämän kun olin kotio saanut, alkoi rapsuttelu, mitenköhän tuon pakaasin saisi Rutkuun kiinni? Alumiininen hylly taka-askin paikalle, siitä tuentaa, ja mahdollisimman helpot kiinnitykset, Vola! siinähän se aski1aski2 Muutoin aivan uskomattoman loistava ratkaisu, mutta tuo aski painaa tyhjänäkin jonkinverran, ja tuuli tarttuu siihen myös... Isompien vahinkojen välttämiseksi pysyi taka-lauta tyhjänä aina pääsiäiseen 2014 saakka, jolloin kehitettiin tuet suoraan rungosta. Nyt on kohtuullinen luotto että aski kulkee mukana.

Seuraavaksi työpöydälle tulee salpalukituksen virittely, ihan vaan siksi että voin :D

Kesällä 2013 tuli pyörään vielä uudet kumitkin, loistavaa. Navigaattorimurheet johtivat Zümo 350:n hankintaan, eivätkä suinkaan loppuneet siihen, kuinka kukaan voi olla niin palikka, että koodaa GPS:n esittäytymään kypäräluurille puhelimena?!??!?!?!? kun käsittääkseni on olemassa joku navi-kättelykin.

Mutta tottapuhuakseni, tulin tänne Blogille jutellakseni pääsiäisen pikkulenkistä, laitetaanpa siitä ihan oma postaus.