Nuin, kun päivityksen piiitkästä välistä aiheutunut kauhistus on purettu edelliseen viestiin, siirrytäänpä suoraan ajokaudelle 2014!

Koska on olemassa vain kahdenlaisia motoristeja, niitä jotka ovat kaatuneet ja niitä jotka eivät vielä ole kaatuneet, voidaan reippaasti todeta että olen siirtynyt ensinmainittuun osastoon. Lisävaloista toinen siinä meni, ja pari hassua naarmua Rutkuun tuli, mutta ei mitään vakavampia. Ja täytyy nyt täälläkin vielä kehaista, ensimmäisenä tuohon paikalle pysäsi pikkuinen musta audi tai bemari, jonka kuljettaja ilmestyi taputtamaan olkapäähän "Ootko kunnossa, autossa on lääkäri?" Kiitin, kerroin että tuntuisin olevani kunnossa, tämä kaveri innokkaasti jeesasi pyörän pystyyn, ja piti sitä siinä kun keräsin satulan alta karkailleet työkalut seuralaisensa kanssa reppuuni. AIVAN ESIMERKILLISTÄ TOIMINTAA!!! Juuri näin nähdäkseni kannattaa tehdä jos näkee mopon nurin ajoradalla. Kiitos!

Eiköhän ne irtosorat sieltä pikkuhiljaa ala häviämään, mutta olkaahan varovaisia ettei tule turhia harmeja.

Keli on suotuisa, joten piti sitten lähteä pienelle Pääsiäisretkelle, osittain siksi että penkin huolto jäi vähän vaiheeseen, osittain siksi että takaboksin kiinnikkeet kaipasivat hellyyttä, mutta ennenkaikkea... Koska voin. Olen löytänyt uuden huonon harrastuksen, joka sopii hyvin moottoripyöräilyn kaveriksi... Ingress eli paikkatietoa kaipaava, oikeasti sohvasta ylös vääntävä peli joka on sekametelisoppa geokätkentää, lipunryöstöä ja lapsille tuttua yhdistä pisteet leikkiä. Siitäpä näppärät reittipisteet menomatkalle maalle, ja maalta lähtiessä toiset pisteet kotimatkan ratoksi. Reitti toteutui kutakuinkin näin: EasterTrip.jpg 600 mailia rattoisaa köröttelyä vähän siellä-täällä

Molempiin suuntiin tuli "säästettyä aikaa" ja köröteltyä turun motarilla, jonka sijaan kyllä suosittelisin 110 tietä. Kaverit ovat kovasti innoissaan miettimässä retkeä rengastiellä saaristossa, tietenkin kesäkuussa, jolloin saaristoinfon mukaan tehdään 70% vuoden liikenteestä... Jos siellä vuoden liikenne on mitenkään runsaslukuinen, voisi vaikka kaivaa valtimot muovilusikalla kun seisoskelee tunteja odottamassa lauttaa jonne mahtuisi. Noh, ei masennuta vaan pistetään reippaasti leuka rintaan ja käydään kohti uusia vastoinkäymisiä.

Menomatkalla Poriin, tuntui järkevin reitti menevän Aura-Virttaa-Huittinen-Kiikoinen-Pori, onneksi sai pidettyä senverran marssitahtia yllä että ehätin Poriin Grilli-Porin edelleen ollessa auki, ja päästään asiassa oleelliseen, eli ensimmäiset makkaraperunat! IMG_20140417_213040.jpg Omnom!

Perillä maalla tuli vaihdettua laturiin hiilet ja regulaattori, sekä viriteltyä satulan huolto loppuun ja asennettua lisää rautaa takaboksin pidikkeeksi. Unohtamatta tietenkään visiittiä Panimoravintola Beer Huntersin terdelle nauttimaan sikaria ja tummaa olutta

Kotiinlähtö piti suorittaa jo puolilta päivin että ehtisi, no, koska ATK, viivähti matkan kunnolla starttaaminen Maanantai-aamuselle. Siitä sitten kohti Kustavia, meinasin kovin että josko olisi siellä paikalliseen kuppilaan poikennut yhdelle "bulkki-oluelle" ja postannut kysymyksen "Jos juon pienen oluen Kustavissa, ja pakkaudun ajokamoihin, koskakohan se olut olisi kustavissa?" En sitten jaksanut, pelailin peliä sen muutaman liikkeen kuin aioinkin ja lähdin urheasti kohti Nauvoa. Lemun kohdalla näkyi pieni tienvarsigrilli jonka pihassa muutama mopo ja jotenkin semmoinen hyvän rillin olo. Matka siis hetkeksi seis ja välipalalle. Suosittelen kyllä: Lemun Portti. IMG_20140421_135059.jpg

Nauvoa kun lähestytään, pitää käyttää joukkoliikenteen palveluita. Ilmeisesti olen "myöhässä" koska edellinen lautta on matkalla Nauvoon ja seuraava matkalla minua(kin) noutamaan, toisaalta tässä vaiheessa jonottaminen ei vaikuta pahalta 1398082775606.jpg (Joo, tuo isompi lautta on tauolla, se kylläkin kiikutti mut sitten Nauvosta pois) En ehdi edes nostaa pyörää keskijalalle kun lauttamme kirmaa kohti Nauvoa. Kyydissään minä, kolme autoa ja paikallinen hemmo valkoisella Goldwingillään. Siitäpä näppärästi juttuseuraa tälle loputtoman pitkälle 7min lauttamatkalle :D

Peli on osoittanut että kolme kiintoisaa pistettä olisi Nauvossa, käydäänpä siis rapsuttelemassa niitä, Korppoon pisteet osuvat sitten rengasmatkalle jos moinen toteutuu, jos ei, ajelen joskus lämpimämpään aikaan :) Sitten ei muuta kuin keula kohti kotia, ja kurvailu lauttajonon hännille, pysäsin hieman ennen olutkioskia, ja olen järkyttynyt siitä että ison lautan kuormaan mahduin pyörineni, kuten myös kaksi autoa minun jälkeeni. Ei ehtinyt iskeä lämpöhalvaus siinäkään välissä. Lautalta pois ja soveltuvaa marssitahtia kohti Auran Shelliä, jonka varjoisalla terdellä ravittiin kuljettajaa kahvilla kera tuoreen munkkirinkelin, ja rutkua VPowerilla.

Sitten se tylsähkö mutta siedettävän rivakka ykköstie kohti kotia. Kotosalla saunan jälkeen vielä lasillinen rommia ja sikari. 1398103966283.jpg Kyllä tästä ajokausi kivasti starttaa.

P.S. Jos sitä ingressiä mietit, niin Resistance!!!