Koska eBay osteleminen herätti kysymyksiä, lähdetään siitä.

Ensiksi hankitaan ebay tunnus ja valitaan maa josta hankinta tehdään, allekirjoittanut valitsi britit koska saksa ei taivu, ja on kovin penseää google-translatella arpoa mitä ilmoittaja puhuu. Kun ebayssa klikkaat normaalia huutoa, katso ihmeessä että kauanko kauppaa vielä käydään? Muutaman ostoyrityksen kokemuksella, viimeiset 3h ovat aika jolloin kauppaa oikeasti väännetään, laita rohkeasti korotusautomaattiin reserviä, mutta mikäli olet saatavilla kaupan sulkiessa voit toki kokeilla antaa haastajan luulla että hän voitti, ja toivoa ettei sieltä tule automaatti vastaan kun korotat uudelleen.

Jos olet merkki/malli tietoinen, seuraavaksi piipahdat tullin sivuilla ihmettelemässä toteutuneita taulukoita joista haluamasi välineen raippamaksu selviää, ainakin noin suuntaa-antavasti.

Kun olet selvillä että minkä hintainen kulkuneuvo on tähtäimessäsi, eikun hakemaan.

Kun kiinnostava pärrä löytyy, tarkista ihmeessä että se on kunnossa jossa sen soisit olevan, edes teoriassa. Briteillä on moottoripyörillä vuosikatsastus MOT ja sen ohella suomalaistyyppinen Road TAX jos noista jompikumpi puuttuu, ei brittien maaperällä pärrää ajeta, mutta jos niitä on edes kuukaudeksi jäljellä, go for it. Lisäksi pärrä voi olla SORN jolloin briteissä ei niinikään tiellä passaa ajaa. No oletetaan että unelmapärrässäsi on MOT, ja Tax ok vielä muutaman kuukauden, eikä se ole SORN, se on periaatteessa ready to drive.

Lisäkiemuran tuo sikäläinen vakuutuskäytäntö, joka käsittääkseni on vielä kryptisempi kuin suomessa, eli pärrän vakuutus on KULJETTAJAKOHTAINEN => jos sulla ei ole omaa vakuutusta, jälleen kerran matka tyssää ensimmäiseen vallesmanniin. Asian voi kuitenkin hoitaa sivistyneesti, jos pyörän ostaa näin ennakkoon, voi sille runkonumero kourassaan hakea suomalaisen liikennevakuutuksen tarpeellisine lisäosineen, ja siitä sitten green card matkaan kun pyörällä liikut. Huomioiden kuitenkin tässä omakohtaisen kokemukseni, IF-vahinkovakuutuksella ei sitä runkonumeroa vakuutukseen saati green cardiin saada laitettua, ei pyytämällä puhelimessa eikä if-kansion viesteillä... Pitänee mennä ihan itse käymään.

Jos sattuu käymään niin, että himoitsemasi mopo sijaitsee jossain kaukana britien korvessa, ollos huoleton, noin £100-£200 + VAT hintaan kuljettavat britiläiset bike transport firmat moposi sieltä metsästä ihmisten ilmoille, ja joillain jopa parin punnan päivätaksalla säilytystiloja, suht järkevästi tavoitettavissa paikoissa. Sulo Viléninä tartuin tietenkin huokeaan tarjoukseen, £99 + VAT ja toimitusaika max 10 työpäivää, ei ole helppoa ihmisen elämä, kun luulin vain epsanjalaisten olevan Mañiana kansaa, mutta ainakin BLD:n sankarit sitä ainakin ovat, siitä pikku avautuminen:

Tilauksen tein 30.05.2012, ja kerroin tilauksessa lähtö ja kohdepaikat, sekä halukkuuteni maksaa luottokortilla PUHELIMESSA. Samana päivänä sain vahvistuksen että homma etenee, hienoa! Seuraavana päivänä sain huomautusmailin etten ole maksanut, kas kummaa :) soitettuani heille neljä-viisi kertaa eri päivinä, sain viimeinkin mailia että he eivät ilmeisimmin pysty ulkomaan-soittamaan joten maksutiedot voisi mailata... Juoskoot mutkia, soitin ja pakotin ne ottamaan tiedot vastaan. 06.06.2012 sain kiitokset maksusta ja tiedon että pyörä on haettu, sepä somaa <3 Paitsi että 07.06.2012 sain myyjältä utelua että olenko tilannut kuljetuksen, kun hän ei ole kuullut niistä mitään? Nyt firmalla on aikaikkunaa 14pvä iltaan noutaa se pyörä, ja samalla, brittien bank-holidayt huomioiden, myös toimittaa se antamaani osoitteeseen. Soitin sinne taas eilen, ja sain kuin sainkin jonkun kuljetuspuolen ihmisen kiinni, joka sitten tiesi kertoa että viikonloppu-nouto ei ollut sopinut, hakevat tässä alkuviikosta, ja tämän kommunikaation tapahtumisen vahvisti myös myyjä. Uskon edelleen että pyörä on tilaamassani lokaatiossa jos ei nyt 14pvä niin viimeistään 17.

Koska minä olen ostamassa moottoripyörää ajaakseni sillä, en tietenkään laske ajomatkaa lontoon kupeesta suomeen ollenkaan hankintakuluina vaan kuluna siitä mihin sen hankinkin. Tällaisessa tilanteessa ei rahtauttaminen suomeen, £500-700 hintaluokassa houkuttanut ensinkään.

Eli otetaanpa pääkohdat

  1. Löydä mieleisesi moottoripyörä ja tarkista tullin ruoskaniskujen määrä
  2. Tee tarjous joka yhdessä sivukulujen kanssa ei mene kovin pahasti kipurajasi yli
  3. Jos on pakko, kuljetuta ja tarvittaessa säilötytä pyörä lähelle lentokenttää jonne lennät hakumatkalle
  4. Hanki vakuutus suomesta
  5. Käy tullin sivuilla ja hae soveltuvat lomakkeet niin voit esitäyttää ne
  6. Varmista moottoripyöräsi saatavillaolo ja varaa lento jolla pääset pyöräsi luo.
  7. Lennä sinne ja aja tänne :)