Niin, eihän mulla sinänsä mitään tunteenpaloa moottoripyörään ole ikinä ollut, eikä oikein vieläkään. Kaverit ovat äänestäneet että mä sopisin hyvin kurvailemaan Triumphin Rocket III Touringilla, jep, ihan heti kun veikkaus puoltaa anomustani kärrykuormasta ylimääräistä käteistä :D

Mutta toisaalta, onhan se hieman niinkin että jos en nyt autokoulun päälle jollain pärrällä huristele, katoaa sekin vähäinen taito mitä tuollaiseen kulkimeen olen onnistunut haalimaan... Nuorempana päristelin 1961 mallin Tunturilla, jonka ajotuntumasta ei pahemmin ollut iloa moottoripyörälle noustessa, joten pientä reeniä tarvitsee.

Mitäs näitä meillä oli autotalleja ja nettimotoja, Ehdotettua triumppia liikkui kotosuomen pörssissä huokeaan 16k€ hintaan ja siitä ylöspäin. Kaveri sanoi että ulkomaa nimisestä paikasta on sinun pyöräsi ostettava, niinpä merta edemmäs ebayhyn, hinta tippui asiallisesti noin 6k€, mutta kunnollinen tullimies raapustaa rajanylityksestä maltillisen 4k€ laskun... Ei, ei tule miehestä triumppikuskia, ei tähän hätään. Jotain muuta herrasmiesmäistä pitäisi alle siis keksiä, ja tietenkin halvalla.

Muoviluodit on poissa laskuista, homosohvien hinnat lähes yhtä tähtitieteellisiä kuin triumpinkin, apinakiikkuun ei riitä mielenkiinto, vaikka niissä ihan nättejäkin on. Kun hinnan rajasi alakanttiin ja etsintää jatkoi, löytyi ulkomailta Baijerilaisen Mutteri Werstaan tuotantoa kahdeksankymmentäluvulta, BMW K-100 erilaisine variaatioineen. Kummastelua ystäväni herra Googlen kanssa, ja hiukan huhupuheita alaan vihkiytyneiltä ihmisiltä, kyseessä pitäisi siis olla sellaisen maanvaivan joka hajoaa kohtapian neljännen maailmansodan jälkeen ajamalla, tai löytämällä oman kulkusuunnan kanssa poikkeavia objekteja ajolinjalta. Eli juuri sitä mitä mä kuvittelisin tarvitsevani, perusvarma, edullinen ja kaikenkaikkiaan soiva peli.

Takaisin kotosuomen saiteille, ja hinnat keikkuvat kunnosta riippumatta tuolla 2,5-3,5k€ hujakoilla. Ei paha! Ollaan jo lähellä, mutta ei kuitenkaan vielä siinä että surutta latelen seteleitä tiskiin, joten takaisin ulkomaan netti-ihmeiden äärelle.

Muutama huuto LT mallista, ja katetuista ylipäänsä, hinnat singahtavat, ei pahoihin, mutta kuitenkin kipurajani yli, lähelle £1000. Mutta seikkailuun on lähdetty joten etsintä jatkuu, Tullin perintäosaston Vazelin on armollinen, tuollaisesta ikälopusta kulkimesta rankaistaan ~160€ raippaverolla, mä olen entistä varmempi että tommottisen rutkun sitä voisi klikkailla, jahka hinta jää sopivalle tasolle