Autokoulun penkki kului näppärästi vain kahtena iltana, niin ei tullut hirveää opiskeluangstia :)

Jotenkin jäi halju kuva touhusta, ei, ei missään nimessä koulun taikka opettajan vuoksi, vaan ihan siitä tuntimäärästä ja siihen sullotuista asioista. Kirjan plarailin ja weppikikkareella tahkosin muutaman kerran kokeita läpi.

Opiskelukertojen viisastamana tetsasin läpi muutaman alan puodin, viettäen noin viisi tuntia erilaiset enemmän ja vähemmän liian pienet kypäräntekeleet päässäni, kunnes ystävällinen ja reipas neito Suomenojan AllWrong Outletissa kaivoi jonkun reliikkikappaleen Shoei Hornet DS:ää, helmiäisvalkoisen, no ei ehkä ihan se mitä olin kaivannut, mutta, mun pää sopi sinne sisälle! Valmistaja kauppakierroksesta tosin sellainenkin ilo, että huokeat, viimevuoden malliset perusvermekset löysivät uuden kodin. Seuraavaksi mietitytti että mulla on säkillinen pärrävaatetta, ja kypärä, jossain niitä pitäisi kuljettaa...

Muistuipa mieleeni että Dry Pak tekee kelvollisia laukkuja joihin ei vesi kovin innokkaasti sisään pyri, joten verkkokaupan valikoiman halvin (ja ehkä myös rumimman värinen) kassipussi noutaen mukaan verkkiksestä ajattelin että jos joskus moporetkelle päätyy, pysynee siviilisetti kassissa kuivana matkan aikana. Sittemmin olen saanut kuulla että tuon kaltainen kassipussi on motoristin valinta, kyllä mä oon sitten viksu :)

Sitten koittikin espoon byrokratian kolmiviikkoisjuhla, ja ajokorttiopiskelulupalappuseni palasi poliisilta autokoululle, sieltä soittivat että teoriakokeen voisimme varata, ja opettaja soittaa mahdollisimman pian ajotunneista.

Teoriakoe kliksuttui kivasti 1 + 1 virheillä ja ensimmäiseen ajokertaan oli enää viikonverran aikaa.

Ensimmäisellä ajokerralla aloitettiin turvallisesti testaamalla perusjutut kevarilla, sitten työnnettiin akkunsa tyhjännyt 600CBF käyntiin ja mentiin kadulle ihmettelemään. Toisella kerralla piti mennä käsittelyradalle, mutta kelin ollessa kosteahko, kääntyi nokka kohti maantielenkkiä, kun taas viimeinen yksittäiskerta surruuteltiin keiloja kierrellen. Keiloissa oli veikeää, se ympyrän ja siksakin ajelu, jota alunperin eniten kauhulla odotin, meni kuin vanhalta tekijältä. Inssiä edeltävä kerta päristeltiin keiloja kierrellen ja käsittelyharjoitukseen lähdin hyvillä mielin.

Käsittely meni nappiin, paitsi viidenkympin väistö, jossa nopeus hieman notkahti ekalla yrityksellä. Toisella meni läpi ja sitten kierreltiin vähän asuinalueita. Lopussa kiitos seisoo, ja kortti hyväksytysti suoritettu. Päiväyksellä 16.05.2012 on korttiin ilmestynyt uusi kirjain.